Kuinka kiinnittää rekrytoijan huomio Suomen työmarkkinoilla?

Your Opinion
Published: 05.01.24

Suomessa on kukoistava teknologiaekosysteemi, ja alan innovaatiot ovat maailman vahvimpia. Huolimatta Suomen teknologiasektorin tasaisesta kasvusta, teknologia-alan työmarkkinat ovat kääntyneet laskuun.

Tuoreiden tietojen mukaan työpaikkailmoitukset ovat vähentyneet noin 3,5 prosenttia maaliskuusta 2023 lähtien, ja yritysten tarjoamien työpaikkojen määrä on vähentynyt 8,3 prosenttia. Vaikka työpaikkojen tarjonnan väheneminen ei ole hälyttävän suurta, se merkitsee, että kilpailu työmarkkinoilla on kiristynyt.

On olemassa keinoja, joilla työnhakijana voi kuitenkin erottua työmarkkinoilla. Parantamalla LinkedIn-profiiliasi voit parantaa näkyvyyttäsi verkossa rekrytoijien ja palkkaavien esihenkilöiden suuntaan. Blogissa kerromme muutamia vinkkejä siihen, miten voit tehostaa näkyvyyttäsi LinkedInissä, mikä auttaa sinua erottumaan kilpailijoista.

Miten erottua joukosta LinkedInissä

Työnimike: itsestään selvä asia

Työnimikkeesi on ensimmäinen asia, joka rekrytoijien silmiin osuu, joten ilmaise se täsmällisesti. Sen sijaan, että kirjoitat vain “Developer” tai “Engineer”, kirjoita nimikkeesi niin, että se kiteyttää paremmin osaamisesi. Jos esimerkiksi olet erikoistunut koneoppimiseen, LinkedIn-profiilissasi pitäisi lukea “Machine Learning Engineer”, jotta rekrytoijat saavat selkeämmän kuvan osaamisestasi ja keskittymisestäsi. Tarkempi ammattinimike tulee hakutuloksissa esille, ja antaa rekrytoijille nopean käsityksen erikoistumisestasi.

Huippuvinkki: vältä vaikeaselkoisia termejä ja nimikkeitä, kuten “koodauksen yksisarvinen” tai “testausninja”, sillä rekrytointivastaavien on usein vaikea päätellä, mikä tehtäväsi on. Ilmaise se selvästi!

Kokemuksesi: juju piilee yksityiskohdissa

LinkedInissä jokaisen käyttäjän profiilissa on “Experience”-osio. Hyvä tapa houkutella rekrytoijia on luetella keskeiset tehtävät ja vastuut nykyisen ammattisi alla. Kirjoita päivittäiset työtehtäväsi ja vastuualueesi yksityiskohtaisesti ja kattavasti. Yksityiskohtainen työnkuvaus ei ainoastaan näytä osaamistasi, vaan auttaa myös rekrytoijia ymmärtämään taitojesi syvyyden. Kerro tarkemmin projekteista, joiden parissa olet työskennellyt, ja niiden vaikutuksesta. Tämä erottaa sinut kilpailijoistasi ja antaa myös elävän kuvan ammatillisesta matkastasi.

Boolean-haku: avainsanojen voima

Yleinen tapa, jolla rekrytoijat löytävät sopivia kandidaatteja, on Boolean-haku. Työkalun avulla rekrytoijat voivat seuloa suurta datamäärää avainsanojen avulla. Jos rekrytoija hakee esimerkiksi tuotesuunnittelijaa, hän voi hakea hakusanoilla “UX” ja “UI”, jolloin Boolean-haun avulla voi rajata LinkedIn-profiileista ne ehdokkaat, joilla on edellä mainitut taidot tai vastaavasti ne, joilla niitä ei ole. Siksi on ensiarvoisen tärkeää varmistaa, että LinkedIn-sivullasi on avainsanoja, jotta profiilisi näkyy rekrytoijille. Listaa profiilissasi kaikki hankkimasi taidot, kielet ja kokemukset, jotka ovat relavantteja työnhakusi kannalta.

Taidot: profiilisi selkäranka

Profiilisi ”Skills”-osio on tilaisuutesi esitellä asiantuntemustasi, ja on ratkaisevan tärkeää, että hyödynnät sen parhaalla mahdollisella tavalla. Tähän osaan kannattaa kirjoittaa yleisiä taitoja, kuten “Technical Support”, sekä hallitsemiasi työkaluja ja teknologioita. Kerro esimerkkejä näiden taitojen käyttämisestä eri työpaikoissa, joissa olet niitä käyttänyt tai kehittänyt. Näin voit osoittaa konkreettisesti hallitsevasi nämä taidot. Muista, että laatu on tärkeämpää kuin määrä; keskity korostamaan taitoja, jotka hallitset hyvin, ja vältä esimerkiksi sisällyttämästä teknologioita, joihin olet tutustunut vain lyhyesti.

Kielet: mahdollisuus erottua

Kielitaito-osio on usein vaatimaton osio ammatillisissa LinkedIn-profiileissa. Mainitsemalla kielitaitosi helpotat rekrytoijien yhteydenottoa oikealla kielellä ja lisäät näkyvyyttäsi hakukierroksilla. Jos osaat sujuvasti kieltä, joka on relevantti alallesi tai työmarkkinoille, joille tähtäät, tuo se selkeästi esille. Tämä pieni mutta vaikuttava lisäys voi avata mahdollisuuksia, jotka olisivat muuten saattaneet jäädä huomaamatta. Konsulttimme rekrytoivat usein tehtäviin, joissa suomen kielen taito on edellytys. Jos siis ilmoitat sen profiilissasi muiden asiaankuuluvien taitojen ohella, olet todennäköisemmin mukana hakutuloksissa.

Huolellisesti laadittu LinkedIn-profiili on tehokas väline työnhaun optimoimiseksi. Määrittelemällä selkeästi tehtävänimikkeesi, laatimalla yksityiskohtaisen työnkuvauksen, käyttämällä avainsanoja, korostamalla asiaankuuluvia taitoja ja esittelemällä kielitaitoasi, voit tehostaa näkyvyyttäsi ja erottua työmarkkinoilla kilpailijoiden joukosta.

Puhu asiantuntijoiden kanssa

Hanki parhaat neuvot alan ammattilaisilta. Rekrytoijatiimimme käy päivittäin läpi LinkedIn-profiileja, joten tiedämme, mitä etsiä ja miten löytää. Jos olet parhaillaan etsimässä uutta työpaikkaa, ota yhteyttä tiimiimme ja kysy rohkeasti neuvoja siitä, miten voit parantaa ammatillista näkyvyyttäsi digitaalisessa ympäristössä.

Seuraava suuri urasiirtosi voi olla vain klikkauksen päässä!

Laura Hirvonen Selfie

Consultant

Laura Hirvonen

Finland


By submitting this form, you are consenting to receive marketing emails from: . You can revoke your consent to receive emails at any time by using the SafeUnsubscribe® link, found at the bottom of every email. Emails are serviced by Constant Contact